Voor en door jong en oud - voldoening

dinsdag, september 1, 2020

dwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdw
12345678910111213141516171819202122232425262728
sociaal
28.09
2930

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

 

In deze visie zoeken we partnerschappen met andere organisaties en verenigingen. We kunnen samen sterker zijn en zo nog beter onze doelen bereiken. 

Stuur ons een mailtje of contacteer ons om partnershap met de Stuyverij te bespreken. 

 

 

BLENDERS

Blenders profileert zich als onafhankelijke impact-onderneming. We verbinden dromen en ideeën van ondernemers, organisaties of andere creatieve geesten met de juiste kennis, middelen en ervaring. Zodat we samen innovatieve producten en diensten kunnen ontwikkelen. Dat alles met als doel om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor iedereen. "Innovation by all, for all" dus!

PAND 46

Stuyfplekhouders en toeleiders naar kansen + inbreng methodieken modellen.

CAW centraal Vlaanderen

Ikv van het ESF project engageert CAW zich om een lokaal samenwerkingsverband rond de Stuyfplek(ken) te versterken, potentiële deelnemers toe te leiden  en uitwisseling van expertise mogelijk te maken.

Groep Gidts

Ikv van het ESF project engageert Groep Gidts zich om een lokaal samenwerkingsverband rond de Stuyfplek(ken) te versterken, potentiële deelnemers toe te leiden en uitwisseling van expertise mogelijk te maken.

SMART coop

 Ikv het ESF project engageert Smart zich om een actieve rol op te nemen in de Stuyfplekken om bij het matchen van deelnemers met het best passende statuut voor deelnemers in de activeringsfase die het vrijwilligerswerk overstijgen. Daarnaast zal SMART ook ruimte bieden aan hun doelgroep in de Stuyfplekken. Dat zorgt op zijn beurt voor meer kansen voor de bestaande doelgroep.

Starterslabo

Ikv het ESF project engageert Starterslabo zich om actief te participeren aan coworklabs en deelnemers na de activeringsfase verder te begeleiden waar mogelijk (in - en uitstroom van pre-laboranten en alumni).

REFU INTERIM

Ikv het ESF project engageert refu-interim zich om de Kortrijkse Stuyfplek uit te breiden naar hun eigen doelgroep. Er ontbreekt werking in Kortrijk voor vluchtelingen en nieuwkomers in het algemeen.. Door de methodiek van de Stuyfplek te hanteren in het coachen van vluchtelingen naar vrijwilligerswerk en finaal ook toeleiding naar werk breiden zij ook hun eigen werking uit in de regio West vlaanderen. Daarnaast zullen zij organisaties en kansengroepen kunnen toeleiden vanuit hun eigen vrijwilligerswerk-netwerk. Refu interim zal ook in de Kortrijkse Stuyfplek toeleiden naar de hotel en feestzaalactivteiten als groeiplatform voor haar doelgroep, voor zij die daar ambities, interesses of talent voor hebben.

RSL4WORK STAD ROESELARE EN OCMW ROESELARE

Ikv deze projectoproep engageert RSL4WORK en Stuyfplek PAND 46 zich om deelnemers aan beide projecten naar elkaar toe te leiden waar dat een meerwaarde is voor deze mensen. De projecten zijn complementair aan elkaar omdat ze voorkomen dat deelnemers uit beeld raken.

 Daarnaast engageert de stad Roeselare zich om demografische info ter beschikking te stellen, netwerk (lokale dienstverleners) te delen en mee in te staan voor toeleiding van deelnemers en promotie voor het aanbod + actieve link met RSL4WORK2
 

Muntuit

Ism deze partner slaagde Pand 46 (SP - Roeselare) erin om het idee van een gemeenschapsmunt grond te geven. Het experiment bracht klassieke zorgorganisaties samen met sociale ondernemers en reguliere vrijetijdsaanbieders. In kader van dit project biedt Talento tal van mogelijkheden om deelnemers aan de Stuyfplek laagdrempelig te activeren.

OC sint Idesbald

Deze zorginstelling engageert zich als actieve partner in Pand 46 (SP VOC Opstap vzw - Roeselare). Ze investeren in een lokaal initiatiefrijk platform waar cliënten, hun netwerk en medewerkers actief kunnen participeren. Verder deelt deze partner graag haar expertise in sociale tewerkstelling en trajectbegeleiding (Tot uw dienst, atelier PasParToe, Buurtsport, De lochting vzw, …)

ODISEE

Ikv dit project engageert het kenniscentrum gezinswetenschappen van ODISEE zich om een rol op te nemen bij resultaat- en impactmeting en bij het verbinden naar organisaties en counselors in zorg en welzijn.

VDAB

Ikv de groeiovereenkomsten engageert VDAB zich om een rol op te nemen bij het verfijnen van de overeenkomst, in- en uitstroom van potentiële deelnemers en het koppelen van hun verwachtingen ifv de groei overeenkomst teneinde deze te formaliseren.
 

ESF

ESF project "Activeren door middel van stuyfplekmethodiek"

Aanbod van het project:
“De ontmoetingsruimte voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe stappen in hun leven, naar of en wat ze kunnen ondernemen, naar uit hun cocon komen. Ik stel me voor hoe dat hier is… en later ontdek ik dat dit de kracht is van een Stuyfplek: openheid, vertrouwen in mensen, geloof in de ander dat die zal groeien als naar hem of haar geluisterd wordt en hij of zij in gesprek komt met anderen die vragen stellen, feedback en suggesties geven.” Getuigenis van J.Dewispelaere (Docent & onderzoeker, ODISEE)

Doel van het project: 
Ons doel is om de bestaande Stuyfplekken toegankelijker te maken voor iedere burger die een zekere afstand heeft tot de arbeidsmarkt. We willen dan ook actief inzetten op versterken van de toeleiding van mensen, het samenwerken met doorverwijzers uit het lokale netwerk en toegang geven tot het bestaande aanbod inzake arbeidsbemiddeling en/of ondernemerschap.

Wat is een Stuyfplek: 
Een Stuyfplek is een veilige ruimte waar mensen actief op zoek kunnen gaan naar nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. (Kwetsbare) burgers op zoek naar voldoening en balans krijgen toegang tot een ruimte waar mensen elkaar versterken en zo nieuwe kansen kunnen grijpen. Zo’n plek verbindt ervaring, resources, expertise, behoeften en ambities van alle deelnemers en bevordert groeitrajecten ondersteund door een initiatiefrijke gemeenschap. Mensen kunnen hier vrij deelnemen aan labs en op peer-to-peer basis werken aan groeikansen. Buiten deze labs is er heel wat ruimte voor groei en experiment. De Stuyfplekfacilitator leert deelnemers met praktische bottom-up methodieken om maximaal van elkaar te leren en steun te bieden aan elkaar. 

Partners in het project:
De Stuyverij vzw werkt in kader van dit project samen met de partners VOC Opstap vzw en VDAB. Verder zijn ook Blenders vzw, Starterslabo, Hogeschool Odisee, SMART Coop en Sociale innovatiefabriek actief betrokken op de uitrol van het project. 

Steun ESF:
Het project loopt van 1 oktober 2019 tot en met 31 december 2021 en krijgt financiële ondersteuning vanuit ESF en het Vlaams cofinancieringsfonds voor een totaalbedrag van €754092,50. 

Meer weten?
Neem gerust contact op via [email protected]

DesignRegio Kortrijk

 

Provincie West-Vlaanderen

 

Bolwerk VZW

 

Sociale Innovatiefabriek

Ikv het ESF project engageert SIF zich om een rol op te nemen bij het zichtbaar maken van tendensen, het inspireren rond innoverende initiatieven, het delen van methodiek en het connecteren van sociaal ondernemers, deelnemers met initiatieven en derden op de lokale Stuyfplekken. Sociale innovatiefabriek organiseert ook ‘bootcamps’ en ‘kick-off’ trajecten in de Stuyfplek in Kortrijk.

MamAditi

 

Lets Leie

 

SURPLUS

 

EVA West

 

Kringloopwinkel

 

mokka.coop