Voor en door jong en oud - voldoening

maandag, mei 1, 2023

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Onze missie

De Stuyverij staat voor een eerlijke, tolerante en betekenisvolle leefwereld vol-doening voor iedereen!

Samen betere oplossing generen, vormgeven en verschalen.

Met de Stuyfplekken willen we mensen een netwerk en een ruimte aanbieden om zelf actief op zoek te gaan naar nieuwe inzichten en balans creëren. Balans in eigen leven, waar werk, persoonlijke ontwikkeling en gezin centraal staan, maar ook balans in onze samenleving. Zo staan we voor inspiratie, verbinding en versterking voor elkaar en het hele lokale netwerk.

Waar mensen samenkomen, krijgen nieuwe initatieven vorm!                           

Laat het stuyven!

R. SAVERIJSTRAAT 26 - 8500 KORTRIJK - [email protected]

 

In de praktijk

We willen bestaande contexten versterken met de stuyfplekmethodiek om ze zo toegankelijker te maken voor iedere burger die een zekere afstand heeft tot de arbeidsmarkt of voortrajecten naar die arbeidsmarkt.

“We creëren samen veilige ‘speelruimte’ waar mensen elkaar inspireren, verbonden raken en versterking vinden in het netwerk.”

ACTIEVE STUYFPLEKKEN...

 • Kortrijk: Stuyfplek De Stuyverij
 • Roeselare: Stuyfplek Barlaban
 • Oostende: Innovatief buurthuis en stuyfplek De Klisse 
 • Turnhout: Stuyfplek Parkwijk ism sociale huisvestingsmaatschappij De Ark, Samen Plannen en Blenders vzw
 • Borgerhout: Stuyfplek en ondernemersplek Borgerhub in het oude gerechtsgebouw
 • Lier: Stuyfplek De Krone ism sociaal restaurant 't Hofke
 • Online: de online stuyfplek Stuyfnet (ontstaan als alternatief tijdens corona)

 

IN DE PIJPLIJN...

 • Gent/Leuven: Konekt vzw en De Stuyverij voorzien de opstart van stuyfplekken in Gent en Leuven tegen 2024

 

OOK GOESTING OM AAN DE SLAG TE GAAN?

Informeer je rond onze stuyfplektraining via [email protected]

 

Wie is wie

Ons team bouwt samen met jou aan initiatiefrijke gemeenschappen.

Waarom?

We proberen zo lokale meerwaarde te brengen in de samenleving. Dat doen we niet alleen. Samen maken we de stad, connecteren we burgers op het beleid en maken we impact in en op de samenleving! Proef dus zeker eens van onze connectorstafels, stuyfsessies of open pand dagen - allemaal ontmoetingsmomenten met dat ietsje méér!

 • Benjamin Schatteman is coördinator van De Stuyverij, hij is een speelse bruggenbouwer met een ondernemend kantje. Door mensen de ruimte te geven om te experimenteren en te spelen wil Ben een positieve impact hebben op de wereld. (Ben-LinkedIn[email protected]
 • Kris Verellen is methodisch ondersteuner en coach (zowel binnen het team als in verschillende projecten) en legt steeds een creatief en inventief inzicht aan de dag.  [email protected]
 • Stefanie Deleu is het aanspreekpunt voor De Stuyverij Kortrijk, zij is gastvrouw van deze plek en nodigt het netwerk actief uit om te experimenteren, te spelen, te ontdekken en nieuwe verbindingen mogelijk te maken [email protected]
 • Wanda Vandekerckhof legt zich als gastvrouw & ondernemer van de stuyfplek Oostende toe op het verwelkomen van mensen op een veilige plek om zichzelf, hun eigen creativiteit te ontdekken en belangrijke kwaliteiten te ontwikkelen [email protected]
 • Stijn Cottenier is stuyfplekhouder en probeert mensen te verbinden om zo duurzaamheid verder vorm te geven, nu en in de toekomst. [email protected]
 • Joris & Tine zijn onderzoeksers aan de Odisee Hogeschool - in opdracht van De Stuyverij meten ze momenteel de impact van stuyfplekken op het persoonlijk, maatschappelijk en organisatorisch niveau. De resultaten van dit onderzoek woren verwerkt ikv onze ESF erkenning.
 • Eefje Cottenier, begeesterd door sociale innovatie en gespecialiseerd in sociale economie is oprichter van De Stuyverij. De Stuyverij is voor haar een voorbeeld van hoe ondernemend men kan zijn met een duidelijk sociaal doel voor ogen.  (Eefje-LinkedIn) [email protected]
 • Rafaël Carels is Eefje’s partner en staat mee aan de wieg van De Stuyverij. Hij heeft een passie voor bouwen, is actief als zelfstandig bouwkundig projectcoördinator en verbouwde het pand tot Place to bee in de Roeland Saverystraat. (Rafaël-LinkedIn)
 • Vinie Vizzle is het communicatie organisme van De Stuyverij. Hij ademt video en heeft een onmeetbare drang om te creëren. Stilzitten ligt niet in de aard van het beestje dus trekt hij graag de beweging op gang. [email protected]
 • Pieterjan Robijn is de analyst van de beweging. Geef hem wat data en een XL file en hij is in zijn nopjes. Samen met Starterslabo kan hij wat gewicht in de schaal leggen om mensen actief aan het ondernemen te krijgen. [email protected]

Hoe?

Werken op basis van ons ManifestO!

Ons manifest is geen protest, maar een wegwijzer. Ons collectief aan mensen en projecten is gebouwd op frustratie, ommekeer, nood en behoefte aan opbouwende en vernieuwende manieren om terug beter samen te leven en te werken.
We hebben de luxe gehad in deze boeiende tijden van verandering, van ‘scratch’ te mogen starten.
Niet met de wetenschap noch de pretentie te weten hoe het beter kan maar in volle actie, met vallen en opstaan op zoek naar hoe het wel kan ‘werken’.
Ons collectief is een levend organisme die zal blijven veranderen, evolueren en stromen als een geïntegreerd deel van het grotere geheel.
Om in zo een organisatie je weg te vinden, te snappen en te kunnen vertrouwen hoe we nu net te werk gaan…. Om je te helpen en te inspireren om lang of kort samen met ons te stromen… schrijven wij dit manifest. Het manifest van het bewegen en de beweging die onze organisatie (s)maakt.

Voor wie?

Voor onszelf, oude en nieuwe collega’s, partners, fans, financiers,... Iedereen die kort of lang met ons samenwerkt of bij ons inspiratie zoekt. Of je nu kort met ons in het bootje stapt of voor altijd…

Structuur van de organisatie!

De Stuyverij is geen gestructureerd bedrijf, het is een georganiseerd collectief van individuen, elk met hun eigen talenten, eigenschappen en karakters die samenwerken aan zowel individuele en gemeenschappelijke doelen. We werken organisch, als een bezige zwerm bijen rond hun korf, maar gestructureerd genoeg om toegankelijk te blijven en onze expertise te verspreiden.
maken we geen onderscheid op management niveau, wel op interesse en skills
kies je zelf je titel, krijg je de kans om je te ontplooien en wordt je niet in een hokje gedropt op basis van je oorspronkelijke kennis, status of diploma.
wordt je niet belemmerd door je beperkte ervaring, maar juist aangemoedigd om met je frisse blik mee te denken en vooruit te kijken.
vraag je niet steeds goedkeuring, maar maak je zelf beslissingen waar je verantwoordelijkheid voor opneemt.
vorm je teams rond projecten, waarbinnen je elkaar bestuift met skills en know how.
Hier hebben we geen honderden regels om een vaste structuur te creëren, maar zorgen we voor een kader waarbinnen chaos toegestaan is.
werk je aan projecten die je boeien en je laten bloeien, niet aan projecten die je van bovenaf opgelegd krijgt.

Hier en zo maak je impact...

Teamwaarden

 • the only difference between thinking & doing is doing!
 • me-we-us!
 • none of us is as smart as all of us! 
 • f*ck the fake
 • free the funk
 • organised chaos
 • own your (s)hit!
 • Every journey requires a first step...

Ben je benieuwd naar de rest van ons manifesto?

Laat het ons weten via [email protected] en dan leren we elkaar beter kennen!