Voor en door jong en oud - voldoening

zondag, april 1, 2018

zmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzm
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Ondernemen
30.04
Ondernemen
30.04

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Impact-project: Kiplekker

We zijn gestart met een experiment die bewijst dat dieren sociale cohesie bevorderen. Onder het motto "Park onder bescherming van het publiek" roepen wij mensen op om openbare ruimte en parken meer te gaan gebruiken. Met Kiplekker zien we dat dieren mensen dichter bij elkaar brengen. Het eerste experiment vindt plaats op het gras van het Muziekcentrum Kortrijk.

Wie komt in aanmerking

Voor de buurt - stationsbuurt - werd door de mensen "herdoopt" tot "Muziekwijk"

Dit is een experiment ism Ugent afdeling Kortrijk, Industrieel ontwerp & de Stuyverij.

Hoe gaan we tewerk

Dit is een eerste experiment in een reeks experimenten waar we onderzoeken hoe sociale cohesie kan bevorderd worden met dieren. In parken of op publieke groene ruimte, willen we mensen wakker maken zodoende ze meer gebruik maken van deze ruimte. Een veilig gevoel en samenhorigheid rond publieke ruimte moet hiervan het resultaat zijn. Dit project bevindt zich onder de noemer "Park onder bescherming van het publiek".

In de stationsbuurt konden we reeds mensen verzamelen adh van dit experiment. De buurt hernoemde zichzelf tot "muziekwijk" en kreeg de behoefte om een buurt-commité op te zetten. De kippen waren een aanleiding om elkaar te treffen. De bijstaande BBQ en bankjes gaven de buurtmensen de gelegenheid om een eerste buurt-appero te organiseren.

De volgende experimenten zouden we graag voeren in andere parken, kijken hoe een school of een nabij gelegen rusthuis, dieren in het park kan opnemen in hun eigen werking.

Send a friend